Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele

Un ghid electronic multilingv referitor la managementul securității și sănătății ocupaționale la lucru pentru o forță de muncă aflată în proces de îmbătrânire

Despre acest ghid electronic

X

Bine aţi venit!

În întreaga Europă, procentul persoanelor în vârstă în raport cu populaţia este în creştere, oamenii trebuie să lucreze o perioadă mai lungă de timp, iar vârsta medie a lucrătorilor se măreşte. De aceea este important:

  • Să creăm locuri de muncă sigure şi sănătoase pentru lucrătorii de toate vârstele.
  • Să ne asigurăm că oamenii ajung la sfârşitul carierei într-o stare de sănătate bună.

Acest ghid electronic oferă informaţii practice, sfaturi şi exemple referitoare la procesul de îmbătrânire a forţei de muncă şi oportunităţile pe care acesta le aduce. De asemenea, arată cum pot fi abordate în procesul de muncă schimbările legate de vârstă.

Conţinutul acestui ghid electronic a fost ajustat pentru audienţe diferite: angajatori, lucrători, manageri HR şi specialişti SSM (categorie care, în acest ghid electronic, include reprezentanţii lucrătorilor, reprezentanţii pentru sănătate şi securitate şi inspectorii de muncă). Este posibil, pe tot parcursul acestui ghid electronic, să comutaţi între profiluri.

Cum funcţionează acest ghid electronic?
Te rugăm să îți selectezi profilul:
Sunt un angajator
Sunt un lucrător
Sunt un manager resurse umane
Sunt un specialist SSM
X

Acesta este un scurt tutorial care vă va ajuta să navigaţi prin site-ul web. Sunteţi un angajator, lucrător, manager HR sau specialist SSM? În această pagină vă puteţi selecta profilul.

X

Acest ghid electronic este construit în jurul a patru teme. Dacă daţi click pe „+” puteţi afla mai multe despre subiectele abordate în cadrul fiecărei teme, iar dacă daţi click pe „citeşte” veţi accesa o temă.

X

Fiecare temă abordează întrebări şi aspecte diferite legate de subiectul său. Daţi click pe meniu pentru a afla mai multe despre o problemă specifică.

X

Puteţi naviga între întrebări dând click pe „capitolul următor” sau „capitolul anterior”. Butonul de înapoi vă va duce înapoi la pagina generală a temei.

X

Dând click pe „Teme” veţi ajunge înapoi la pagina generală a temei.

X

Dacă doriţi să comutaţi între profiluri, daţi click pe meniul din colţul dreapta sus. Aici puteţi de asemenea căuta informaţii specifice, utilizând funcţia de căutare.

X

În meniul de sus puteţi da click pe „Bune practici” pentru a citi despre proiecte şi iniţiative relevante. „Resurse utile” vă oferă legături către glosar şi alte resurse utile. Vă puteţi testa cunoştinţele despre procesul de îmbătrânire şi muncă dând click pe ultimul obiect din meniu.

X

Pagina „Despre acest ghid electronic” vă oferă mai multe informaţii despre ghid electronic şi despre cei care l-au elaborat.

X

În fine, dacă daţi click pe pictograma „Acasă”, veţi ajunge în pagina de start a acestui ghid electronic.

Acesta este sfârşitul turului; sperăm că vă va face plăcere să citiţi acest ghid electronic!