Egészséges munkahelyet minden életkorban

Többnyelvű e-útmutató az idősödő munkaerő munkahelyi biztonság és egészségvédelméről

Az e-útmutatóról

X

Üdvözöljük!

Szerte Európában az idősebbek aránya a lakosságon belül nő, az embereknek hosszabb ideig kell dolgozniuk, és a munkavállalók átlag életkora is nő. Éppen ezért fontos, hogy:

  • Biztonságos és egészséges munkahelyet teremtsünk a munkavállalók minden korosztályának
  • Minden ember jó egészségben érje el a nyugdíjkorhatárt.

Ez az e-útmutató gyakorlati információkat, tanácsokat és példákat szolgáltat az idősödő munkaerővel és az ezzel együtt járó lehetőségekkel kapcsolatosan. Emellett megmutatja, hogy a korral kapcsolatos kihívások hogyan kezelhetők a munkahelyen.

Az e-útmutató tartalma négy különböző célcsoportra lett szabva: munkáltató, munkavállaló, humánerőforrás menedzser és munkahelyi biztonság és egészségvédelmi szakember (ideértve az e-útmutató céljánál fogva a munkavállalói érdekképviseleteket, a munkavédelmi szakembereket és a munkaügyi felügyelőket is). Az e-útmutató használata során lehet váltani a profilok között.

Hogyan működik az e-útmutató?
Kérem válassza ki a profilját:
Munkáltató vagyok
Munkavállaló vagyok
Humánerőforrás menedzser vagyok
Munkavédelmi szakember vagyok
X

Ez egy rövid bemutató, ami segít eligazodni a honlapon. Ön munkáltató, munkavállaló, humánerőforrás menedzser vagy munkahelyi biztonság és egészségvédelmi szakértő? Ezen az oldalon kiválaszthatja a profilját.

X

Ez az e-útmutató négy témára épült. Amennyiben a ’+’ gombra kattint, többet megtudhat a témán belül részletezett tárgyakról és amennyiben az ’olvas’ feliratra kattint, egy témába léphet be.

X

Minden egyes téma különböző kérdéseket és problémákat vitat meg az adott tárggyal kapcsolatosan. Kattintson a menü elemre, hogy többet megtudjon az adott problémáról.

X

Mozoghat a kérdések között az ’előre’, illetve ’hátra’ gombokra kattintással. A ’hátra’ gomb visszaviszi a téma áttekintő oldalára.

X

A ’témák’ gombra kattintva eljut a témákat áttekintő oldalra.

X

Ha profilt akar változtatni, kattintson a legördülő menüre a jobb felső sarokban. Itt többek között rákereshet speciális információkra a kereső funkción keresztül

X

olvashat vonatkozó projektekről és kezdeményezésekről. A ’hasznos források’ a szójegyzékkel és egyéb hasznos forrásokkal kapcsol össze. Letesztelheti a tudását az idősödésről és munkáról, ha az utolsó menüpontra kattint.

X

Az ’e-útmutatóról’ szóló oldal további információkat tartalmaz az e útmutatóról és a fejlesztőiről.

X

Végül a ’főoldal’ ikonra kattintva az e-útmutató kezdő oldalára juthat vissza.

Ez a bemutató vége; reméljük, élvezni fogja az e-útmutató az olvasását!