Terveellinen työpaikka kaikenikäisille

Monikielinen sähköinen opas ikääntyvän työvoiman työsuojeluun

Tietoja tästä sähköisestä oppaasta

X

Tervetuloa!

Ikääntyneiden ihmisten osuus Euroopan väestöstä kasvaa, ihmisten on jaksettava työssä pitempään ja työntekijöiden keski-ikä nousee. Sen vuoksi on tärkeää

  • luoda turvallisia ja terveellisiä työpaikkoja kaiken ikäisille
  • varmistaa, että terveys pysyy hyvänä koko työuran ajan.

Tässä sähköisessä oppaassa on käytännön tietoja, vinkkejä ja esimerkkejä työvoiman ikääntymisestä ja sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Siinä on myös kerrottu, miten ikään liittyviin haasteisiin voi vastata työpaikoilla.

Oppaan sisältö on räätälöity neljälle eri kohderyhmälle: työnantajille, työntekijöille, henkilöstöjohtajille ja työsuojeluammattilaisille (sekä käyttötarkoituksensa mukaisesti luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja työsuojelutarkastajille). Profiilin vaihtaminen onnistuu missä tahansa sähköisen oppaan kohdassa.

Miten sähköinen opas toimii?
Valitse profiili:
Olen työnantaja
Olen työntekijä
Olen henkilöstöjohtaja
Olen työsuojeluammattilainen
X

Tämä on lyhyt opastus verkkosivustolla liikkumiseen. Oletko työnantaja, työntekijä, henkilöstöjohtaja vai työsuojeluammattilainen? Tällä sivulla voit valita profiilisi.

X

Sähköinen opas perustuu neljään teemaan. Napsauttamalla plusmerkkiä saat lisätietoja kussakin teemassa käsitellyistä aiheista, ja napsauttamalla lue-linkkiä pääset haluamaasi teemaan.

X

Kussakin teemassa käsitellään sen aiheisiin liittyviä kysymyksiä ja asioita. Napsauttamalla valikon kohteita saat lisätietoja haluamastasi asiasta. Klikkaa valikkokohtien lisätietoja tiettyä asiaa.

X

Voit siirtyä kysymyksestä toiseen napsauttamalla edellinen- tai seuraava-painiketta.Napsauttamalla edellinen-painiketta pääset takaisin teemojen yleiskatsaussivulle.

X

Napsauttamalla Teemat-painiketta pääset takaisin teemojen yleiskatsaussivulle.

X

Jos haluat vaihtaa profiilia, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa avattavaa valikkoa. Oikeasta yläkulmasta löytyy myös hakutoiminto, jolla voit hakea tarvitsemiasi tietoja.

X

Napsauttamalla ylävalikossa olevaa Hyvät käytännöt -kohtaa voit lukea esimerkkejä asiaan liittyvistä projekteista ja hankkeista. Hyödyllisiä resursseja -kohdan linkistä pääset sanastoon ja muihin hyödyllisiin resursseihin. Voit testata tietojasi ikääntymisestä ja työstä napsauttamalla viimeistä valikon kohdetta.

X

Tietoja tästä sähköisestä oppaasta -sivulla on lisätietoja oppaasta ja sen kehittäjistä.

X

Napsauttamalla aloitussivun kuvaketta pääset takaisin sähköisen oppaan aloitussivulle.

Tähän päättyy opastus. Mukavia lukuhetkiä!