Sikre og sunde arbejdspladser for alle aldre

En flersproget guide om ledelse af sikkerhed og sundhed for en aldrende arbejdsstyrke

Om denne e-guide

X

Velkommen!

Andelen af ældre mennesker i befolkningen vokser i hele Europa, folk er nødt til at arbejde længere og gennemsnitsalderen på medarbejdere stiger. Derfor er det vigtigt at:

  • Skabe sunde og sikre arbejdspladser for medarbejdere i alle aldre
  • Sikre at folk kan slutte deres arbejdsliv med et godt helbred

Denne e-guide giver praktisk information, tips og eksempler relateret til den aldrende arbejdsstyrke og de muligheder der opstår. Den viser også hvordan aldersrelaterede udfordringer kan adresseres på arbejdet.

Indholdet i e-guiden er skræddersyet til fire forskellige målgrupper: arbejdsgivere, medarbejdere, HR-chefer og arbejdsmiljøprofessionelle (inklusive for arbejdsmiljørepræsentanter og tilsynsførende). Det er muligt at skifte mellem profilerne gennem hele e-guiden.

Hvordan virker e-guiden?
Vælg din profil:
Jeg er arbejdsgiver
Jeg er medarbejder
Jeg er HR-chef
Jeg er arbejdsmiljøprofessionel
X

Dette er en kort vejledning i hvordan du navigerer igennem denne hjemmeside. Er du arbejdsgiver, medarbejder, HR-chef eller arbejdsmiljøprofessionel? På denne side kan du vælge din profil.

X

E-guiden er baseret på fire temaer. Ved at klikke på "+" kan du få mere at vide om de emner der er beskrevet i hvert tema og ved at klikke på "læs" vil du komme ind i et tema.

X

Hvert tema beskriver forskellige spørgsmål og emner relateret til dets emne. Klik på menupunktet for at få mere at vide om det specifikke emne.

X

Du kan gå frem og tilbage mellem spørgsmålene ved at klikke på "næste" eller "forrige". Tilbage-tasten får dig tilbage til oversigten over temaer.

X

Ved at klikke på "Tema" kommer du tilbage til oversigten over temaer.

X

Hvis du vil skifte profil skal du klikke på drop-down menuen i det højre hjørne. Her kan du også søge efter specifik information via søgefunktionen.

X

I topmenuen kan du klikke på "Gode praksisser" og læse om gode eksempler på relevante projekter og initiativer. "Nyttige hjælpemidler" giver dig bl.a. links til ordliste. Du kan teste din viden om aldring og arbejde ved at klikke på det sidste menupunkt.

X

Siden " Om denne e-guide" giver dig mere information om e-guiden og hvem der har udviklet den.

X

Til sidst, ved at klikke på "Hjem" ikonet vil du kommet tilbage til e-guidens hjemmeside.

Det var sidste stop på turen, vi håber du vil synes godt om denne e-guide.