Miksi työhönpaluun tukeminen on tärkeää?

OSH Professional

4: Paluu työhön

Miksi työhönpaluun tukeminen on tärkeää?

Monet työntekijät poistuvat työmarkkinoilta pysyvästi terveysongelmien tai työkyvyttömyyden takia. Liian harvat työntekijät, joiden

Työkykyä voidaan kuvata yksilön voimavarojen sekä työhön liittyvien tekijöiden väliseksi tasapainoksi. Työkykyyn vaikuttaa myös työpaikan ulkopuolinen toimintaympäristö. Yksikön voimavaroihin sisältyvät (1) terveys ja toimintakyky, (2) osaaminen ja taidot sekä (3) arvot, asenteet ja motivaatio. Työhön liittyviä tekijöitä ovat työn sisältö, työympäristö, työyhteisö ja johtaminen. (Lähde)

on rajoittunut, pystyvät pysymään työelämässä.

Työhönpaluuprosessi 

Työhönpaluun tukeminen mahdollisimman pian pitkäaikaisen sairauden, loukkaantumisen tai vammautumisen jälkeen on äärimmäisen tärkeää. Mitä pitempi sairauspoissaolo on kyseessä, sitä haastavampaa työhönpaluu on ja sitä pienemmät ovat sen onnistumisen sekä pysyvän työhön sopeutumisen mahdollisuudet. 

Työhönpaluuprosessi on työnantajan, työntekijän, työterveyspalvelujen ja muiden toimijoiden yhteinen vastuu. Työterveyspalvelujen tarjoajilla ja työsuojeluvaltuutetuilla on keskeinen rooli tällaisten prosessien ja käytäntöjen toteuttamisessa työpaikalla (lue lisää).

Työsuojelu ja paluu työhön. (Seuraava osa)