Organizacijski del agencije, ki je odgovoren za obdelavo osebnih podatkov

Andrew Smith, vodja oddelka za obveščanje in promocijo

Namen obdelave

Namen postopka obdelave je ustvariti vaš račun – e-naslov, ki ste ga sporočili, in imena, shranjena na naših strežnikih na območju EU.

 

Vrsta obdelanih podatkov

Ime in priimek

E-naslov

 

Pravna podlaga

Uredba Sveta (ES) št. 2062/94 z dne 18. julija 1994 o ustanovitvi Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu ter naknadne spremembe.

 

Zakonitost obdelave

Obdelava temelji na členu 5(a) Uredbe (ES) št. 45/2001 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 18. decembra 2000 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov v institucijah in organih Skupnosti in o prostem pretoku takih podatkov (v nadaljnjem besedilu: Uredba (ES) št. 45/2001).

 

Prejemniki podatkov

Dostop do osebnih podatkov, do katerih dostopajo drugi in ne partner, se odobri na podlagi vloge in odgovornosti zadevnih posameznikov (načelo potrebe po seznanitvi):

  • ustrezno imenovano osebje agencije EU-OSHA;
  • zunanji ponudnik storitev gostovanja in vzdrževanja strežnikov agencije EU-OSHA;
  • pravna služba, Sodišče za uslužbence, Evropski nadzornik za varstvo podatkov, Evropski urad za boj proti goljufijam (OLAF), Evropski varuh človekovih pravic, Računsko sodišče, služba za notranjo revizijo, če je to potrebno.

Prijavijo se lahko le sodelavci, izvajalci in osebje agencije, če je njihov namen zgolj delo na spletišču.

Vse zgoraj navedene prejemnike zavezuje Uredba (ES) št. 45/2001 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 18. decembra 2000 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov v institucijah in organih Skupnosti in o prostem pretoku takih podatkov. Agencija EU-OSHA osebnih podatkov ne bo razkrila tretjim osebam. Agencija EU-OSHA osebnih podatkov ne bo razkrila za neposredno trženje v komercialne namene.

 

Piškotki

Spletišče agencije EU-OSHA ne zbira statističnih podatkov od prijavljenih uporabnikov. Vendar bo to spletišče določilo začasne sejne piškotke vsakič, ko ga boste obiskali. Izbrisani bodo šele, ko boste zaprli sejo brskalnika. Ob prijavi se lahko določi še več piškotkov, da vam ob naslednjem obisku spletišča ni treba znova vnašati uporabniškega imena (ali po želji gesla). Veljavni so do 30 dni. Po uporabi jih lahko počistite, če uporabljate javno dostopno napravo in ne želite razkriti svojega uporabniškega imena naslednjim uporabnikom naprave. (V tem primeru počistite tudi predpomnilnik brskalnika). Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov o vas niti jih ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznega uporabnika.

To spletišče uporablja programsko opremo Piwik za izdelavo spletnih statistik, povezanih z uporabo spletne strani. Piwik v celoti gostuje na strežnikih agencije EU-OSHA v Evropski uniji. Piškotke shrani na vaš računalnik, vendar pri tem ne zbira osebnih podatkov. Z anonimno oznako ID lahko identificira vašo sejo, pri čemer je ta oznaka ID za kogar koli drugega neuporabna in je ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznega uporabnika.

Če ne želite, da bi agencija EU-OSHA z orodjem Piwik sledila vaši dejavnosti, lahko zavrnete njegovo uporabo s klikom na spodnje polje.

To spletišče uporablja tudi storitev spletne analitike Google Analytics, ki jo zagotavlja družba Google, Inc. (v nadaljnjem besedilu: družba Google). Google Analytics uporablja „piškotke“, ki so besedilne datoteke, shranjene na vašem računalniku, s čimer agenciji EU-OSHA pomaga analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletišče.

Informacije, ki jih piškotki ustvarijo o vaši uporabi spletišča (osebni podatki se ne zbirajo), bodo poslane družbi Google, ta pa jih bo shranila na strežnike v Združenih državah. Uporabila jih bo za oceno vaše uporabe spletišča, pripravo poročil o dogajanju na spletišču za spletne operaterje in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dogajanjem na spletišču in uporabo interneta.

Posreduje jih lahko tudi tretjim osebam, če to zahteva zakonodaja ali če te tretje osebe obdelujejo informacije v imenu družbe Google. Družba Google vašega IP-naslova ne bo povezala z nobenimi drugimi podatki, s katerimi razpolaga.

Uporabo piškotkov lahko zavrnete z izbiro ustreznih nastavitev v vašem brskalniku, vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletišča. Z uporabo tega spletišča se strinjate, da lahko družba Google obdeluje vaše podatke na način in za namene, navedene zgoraj.

Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov o vas niti jih ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznega uporabnika.

Če ne želite, da bi orodje Google Analytics sledilo vaši dejavnosti, lahko to možnost zavrnete v orodjih brskalnika Google.

Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, imajo pravico dostopati do svojih informacij, jih popraviti in blokirati (v primeru netočnih podatkov), zahtevati njihov preklic in ugovarjati njihovi obdelavi v primerih, predvidenih v členih 13, 14, 15, 16 in 18 Uredbe (ES) št. 45/2001.

Če imate vprašanja ali pritožbe v zvezi z zbiranjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov, stopite v stik z nami prek e-naslova: information@osha.europa.eu, pri čemer pod zadevo sporočila vpišite „data protection“ (varstvo podatkov).

Informacije o obdobju hrambe podatkov

Agencija bo podatke hranila tako dolgo, kot je to potrebno za pripravo anonimnih statističnih poročil.

Varnostni ukrepi

Vzpostavljene imamo ustrezne varnostne ukrepe za zaščito pred nepooblaščenim dostopom do podatkov ali njihovim nepooblaščenim spreminjanjem, razkrivanjem ali uničenjem. Med drugim izvajamo notranje preglede naših praks zbiranja, hrambe in obdelave podatkov ter varnostne ukrepe, vključno z ustreznim šifriranjem komunikacij in ukrepi za fizično varovanje, za zagotovitev zaščite pred nepooblaščenim dostopom do sistemov, v katerih hranimo osebne podatke.

Zahteva za informacije

Če želijo posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, prejeti dodatne informacije glede obravnave svojih osebnih podatkov, lahko zahtevo za informacije naslovijo na uradno osebo za varstvo podatkov pri agenciji EU-OSHA na e-naslov: dpo@osha.europa.eu.

Stik z evropskim nadzornikom za varstvo podatkov (ENVP)

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, imajo pravico, da se obrnejo na evropskega nadzornika za varstvo podatkov: http://www.edps.europa.eu, če menijo, da postopki obdelave niso v skladu z Uredbo (ES) št. 45/2001.