1: Procesul de îmbătrânire şi munca

1
Procesul de îmbătrânire şi munca

Ce trebuie să ştim despre procesul de îmbătrânire

Diversele aspecte ale procesului de îmbătrânire

Îmbătrânirea este un proces complex şi continuu care începe la naştere şi se termină odată cu moartea. Este un proces multidimensional care implică schimbări biologice, psihologice şi sociale. Vârsta unei persoane este în mod normal definită în ani şi luni (vârsta cronologică), dar există şi alte aspecte legate de vârstă:

O persoană care are 57 de ani conform vârstei cronologice se poate simţi ca una de 50 de ani ( vârsta psihologică), poate să fie la fel de în formă ca una de 45 de ani ( vârsta funcţională) şi să se comporte ca una de 40 de ani ( vârsta socială).

Schimbări care au loc odată cu procesul de îmbătrânire

Oamenii se schimbă pe măsură ce îmbătrânesc. Calităţi precum înţelepciunea, gândirea strategică şi capacitatea de deliberare fie se măresc, fie apar odată cu înaintarea în vârstă. Experienţa de muncă şi cunoştinţele se acumulează, de asemenea, pe măsură de înaintăm în vârstă. Pe de altă parte, unele capacităţi funcţionale (în principal fizice şi senzoriale) intră în declin ca rezultat al procesului natural de îmbătrânire.

Schimbările legate de vârstă ale capacităţilor funcţionale nu sunt uniforme pentru că ele sunt afectate de diverşi factori precum:

  • Expunerea la mediu, inclusiv expunerea la locul de muncă;
  • Predispoziţiile genetice către îmbolnăviri;
  • Stilul de viaţă (nutriţie, activitate fizică, consumul de tutun şi alcool);
  • Nivelul educaţional şi statutul socio-economic; şi
  • Genul.

Aceasta înseamnă că pot exista diferenţe considerabile ale capacităţilor funcţionale între persoane care au aceeaşi vârstă cronologică.

Schimbări legate de vârstă şi importanţa lor în procesul de muncă

Ca parte a procesului de îmbătrânire, au loc schimbări ale capacităţilor funcţionale (precum reducerea puterii musculare, schimbări de vedere sau subţierea pielii) care pot avea un impact asupra procesului de muncă.

Următoarea temă oferă informaţii suplimentare în legătură cu schimbările legate de vârstă şi implicaţiile lor pentru procesul de muncă. Tot în următoarea secţiune, puteţi găsi o descriere generală a măsurilor de control care pot fi implementate pentru a elimina sau minimiza riscurile pentru lucrătorii în vârstă, precum şi exemple de practici care pot ajuta organizaţiile să ia în considerare schimbările legate de vârstă la locul de muncă.