Ştiaţi că..?

Este mult mai probabil ca lucrătorii tineri să aibă un accident, dar lucrătorii în vârstă pot suferi răniri mai grave şi accidente fatale.
În 2014, cea mai mare rată de angajare a oamenilor cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani în UE a fost identificată în Suedia (74.0%), urmată de Germania (65.5%) şi Estonia (64.0%).
Se estimează că, în următorii 50 de ani, populaţia Europei capabilă de muncă va scădea cu aproape 42 milioane (ceea ce echivalează cu aproape întreaga populaţie a Spaniei).
Cele mai dificile aspecte cu care se confruntă lucrătorii cu vârstă mai mare de 50 de ani în Europa sunt excluderea de la instruire, stereotipizarea negativă din partea colegilor lor mai tineri şi lipsa oportunităţilor de a ieşi la pensie gradual.
Aproape unul din 5 lucrători cu vârsta peste 50 de ani nu crede că va putea să facă aceeaşi activitate atunci când va avea 60 de ani.
Mai mult de 60% din oamenii care au peste 50 de ani se simt la fel de în formă ca înainte de această vârstă.
close
Sursa
  • Milieu: WP1 State-of-the-Art-Review for Safer and Healthier Work at Any Age, 2015;
  • Eurobarometer: Active Ageing Report, 2012;
  • ESF Age: EAF Age Network Working Group I Report: Good Practice Examples on Sustainable Employability and Workability drawn from across Europe, 2012;
  • European Commision: Population ageing in Europe - -Facts, implications and policies, 2014;
  • J.O. Crawford et al.: The Health Safety and Health promotion Needs of Older Workers, 2010.