God praksis

Les mer
Del
I en liten familievern-organisasjon med bare kvinnelige ansatte led mange av stress og utbrenthet på gunn av høye følelsesmessige krav i jobben. De måtte finne en måte å bedre arbeidsforholdene på, for å redusere gjennomstrømning av ansatte.
Et selskap innen flyplass-tjenester har 500 ansatte, hvorav over halvparten jobber skift. I løpet av de senere år har selskapet konstatert et voksende problem med sykefravær og yrkesskader. De tok initiativet til et program for å bedre arbeidstakernes generelle helsetilstand og balanse mellom arbeid og privatliv ved å ta en livfase-tilnærming.
Et stort flernasjonalt selskap innførte et program for å fremme helse, for å skape et sunnere arbeidsmiljø for alle ansatte. De erkjente at arbeidstakere var motivert av forskjellige ting, og bestemte seg for å skape et program med tilbud for alle.
En sementbedrift har over 200 ansatte, hvorav nesten en tredjedel er over 50 år. Ettersom eldre arbeidstakere har større risiko for arbeidsulykker, ville bedriften fokusere på å gjøre arbeidet sunnere og tryggere for alle.