Helyes gyakorlatok

Olvasson többet
Megosztás
Az idősödő munkavállalók foglalkoztathatósági hajlandóságának elősegítése érdekében megtett egészségvédelmi, technológiai, munkakörnyezeti és belső kommunikációs intézkedések a MAVIR ZRt-nél.
Problémás fiataloknak nyújt szociális támogatást egy kis ifjúságvédelmi szervezet, amelynek feltűnt, hogy az 50 év feletti munkavállalói rendszeres időközönként hiányoztak vagy hosszabb idejű betegállományban voltak. Annak érdekében, hogy megtartsa a tapasztalt munkavállalóit, egy kísérleti projektet készítettek azzal a céllal, hogy önkéntes részvételi alapon újratervezzék a feladatköröket.
Egy nagy szénbányászattal foglalkozó vállalat növekvő arányú betegállománnyal, valamint munkavállalók körében jelentkező váz- és izomrendszeri problémákkal szembesült. A vállalat kezdeményezett egy programot a betegállomány és a váz- és izomrendszeri problémák csökkentésére a megbetegedések megelőzése érdekében. Emellett figyelemfelhívó akciókon és egészségfejlesztő tevékenységeken keresztül megcélozta munkavállalók egészségének javítását is.
Egy kis családtámogató szervezet csak női munkaerővel rendelkezik, akik jelentős mértékű stressztől és kiégéstől szenvedtek a munkából eredő magas érzelmi megpróbáltatások következtében. Szükséges volt találni egy módszert, hogy javítsanak a munkakörülményeken, és csökkentsék a fluktuációt.
Egy 500 embert foglalkoztató reptéri szolgáltató vállalat munkavállalóinak több mint fele műszakokban dolgozik. Az utóbbi években a vállalat számára egyre növekvő problémát jelentett a betegállomány és a munkaképesség csökkenés. Elindítottak egy programot, hogy javítsák a munkavállalók általános egészségügyi helyzetét és a munka és a magánélet egyensúlyát, a teljes életpálya vonatkozásában.
Egy nagy multinacionális cég kezdeményezett egy egészségfejlesztési programot, hogy egészségesebb munkahelyet alakítson ki minden korosztály számára. Felismerték, hogy a különböző munkavállalókat eltérő dolgok motiválják és elhatározták egy olyan program létrehozását, ami mindenki számára tartalmaz valami pozitívumot.