Dobre prakse

Pročitajte više
Podijeliti
Mala obiteljska tvrtka za usluge pomoći/njege ima samo žensku radnu snagu koja je trpjela visok stupanj stresa i sagorijevanja na poslu zbog visokih emocionalnih zahtjeva posla. Trebali su pronaći način za poboljšanje uvjeta rada kako bi se smanjila fluktuacija osoblja.
Tvrtka za usluge u zračnoj luci ima 500 zaposlenih, od kojih više od polovice radi u smjenama. Zadnjih nekoliko godina tvrtka je utvrdila sve veći problem s odsutnosti s posla zbog bolovanja i profesionalne nesposobnosti. Pokrenula je program poboljšanja sveukupnog zdravlja i ravnoteže između poslovnog i privatnog života radnika pristupom životnom tijeku.
Velika multinacionalna tvrtka pokrenula je program promicanja zdravlja kako bi stvorila zdravija radna mjesta za sve dobi. Prepoznali su da su radnici bili motivirani različitim stvarima pa su se okrenuli izradi programa s nečim za svakoga.
Tvornica za proizvodnju cementa zapošljava više od 200 radnika, od kojih je gotovo jedna trećina starija od 50 godina. Budući da su stariji radnici izloženi povećanom riziku od nesreća na radu, tvrtka se željela koncentrirati na to da rad učini zdravijim i sigurnijim za svakoga.